Atlas van Oldenzaal

Sinds 26-11-2015 is de nieuwe website van Willy Ahlers online. Hij draait met de nieuwste software en is ook responsive, d.w.z. dat hij zich nu ook goed aanpast aan tablet en telefoon. Alle artikelen, links en berichten zijn overgezet.

Adobe Flash Platform

De presentatiesoftware (Adobe Presenter) die op deze website draait maakt gebruik van Adobe Flash en jammergenoeg ondersteunt Google de flash software niet meer op Android tablets en Android telefoons in combinatie met de Google internet browser. Flash werkt wel met Internet Explorer, Firefox en Safari.  Je moet dan wel de laatste versie installeren van Adobe Flash Player voor Android. Die kun je hieronder vinden:

https://helpx.adobe.com/nl/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html 

Daar staan de laatste versies van Adobe Flash Player. Afhankelijk van de Android versie 2, 3 of 4 download je dan de laatste versie (dat is een APK bestand). Deze installeer je op de mobiele telefoon met een APP als b.v. APK installer en bij de vraag of Google Playstore dit automatische mag updaten geef je aan dat dit NIET mag.

Aangezien Powerpoint bestanden veel te groot zijn om te presenteren op een website ben ik op zoek naar andere software om dit toch op een nette manier te kunnen blijven presenteren. Mocht iemand een manier weten om Powerpoint bestanden van bijvoorbeeld 70 mb te verkleinen en om te zetten naar een format die draait op een website (onder Windows, Android) net als Powerpoint of Adobe Presenter dat doet hoor ik het graag.

Rudo Hermsen
Mobiel: 06 19009274
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

 

 

 

 

E-KADER.NL (of ELECTRONIC-KADER.NL) …een andere manier van presenteren…  
Welkom op de website van E-KADER.NL
 

Op deze website willen we u kennis laten nemen van een nieuwe manier om filatelistische verzameling ten toon te stellen. De presentaties zijn gemaakt in powerpoint en worden met behulp van beamers geprojecteerd. Met drie beamers parallel is al een mooi resultaat te verwachten.

Het is de bedoeling dat steeds meer presentaties aan deze site worden toegevoegd. Daar is natuurlijk ook uw hulp bij nodig. Op dit moment zijn er 25 kaders aanwezig en er komen elke maand zo’n 3 kaders bij. Wanneer de presentaties worden aangeklikt zal de pagina na enkele seconden automatisch naar de volgende dia gaan. Vrijwel alle browsers worden ondersteunt (Firefox, Google Chrome, Android, Internet Explorer, Safari ).

Wat staat er nu op deze website?

Onderstaande postzegel, de eerste emissie van Nederland uit 1852, is verdeeld in een aantal vlakken. Elk vlak is een E-KADER waar een presentatie komt te staan die start wanneer erop geklikt wordt. Klik HIER voor een korte uitleg van ons project. Binnenkort staan er 30 presentaties (E-Kaders) op deze website. Op dit moment staan er 25 nieuwe presentaties op E-KADER (1 t/m 25) en de rest komt eraan. De oorspronkelijke powerpoint presentaties (ppt) worden ook nog als link toegevoegd, maar zijn vanwege de grootte niet handig om te presenteren op een website. 

Ga met de cursor over onderstaand vlakken van de postzegel  (v.l.n.r.) en klik op een E-KADER (1 tm 25). De betreffende presentatie wordt dan gestart. Gaat het te snel, dan kunt u met de knoppenbalk linksonder voor > en < terug in de presentatie, maar ook pauseren en weer opnieuw starten is mogelijk met de play knop. 

postzegel 1 1 postzegel 2 1 postzegel 3 1 postzegel 4 1  postzegel 5 1

postzegel 1 2 postzegel 2 2 postzegel 3 2 postzegel 4 2  postzegel 5 2

postzegel 1 3 postzegel 2 3 postzegel 3 3 postzegel 4 3  postzegel 5 3

postzegel 1 4 postzegel 2 4 postzegel 3 4 postzegel 4 4  postzegel 5 4

postzegel 1 5 postzegel 2 5 postzegel 3 5 postzegel 4 5  postzegel 5 5 

Het is uiteraard niet toegestaan iets aan de presentaties toe te voegen, te verwijderen of te veranderen. Door de presentaties te gebruiken accepteert u deze voorwaarde. Het is wel mogelijk en ook toegestaan veranderingen bij de presentaties uit te schakelen men kan dan achter een computer de presentaties in een eigen tempo bekijken. Ook kan het nodig zijn om de presentatie in tijd te vertragen, vooral als de kijkers nieuw zijn in het onderwerp. 

Wat komt er nog in de toekomst bij?

  1. Er kunnen filmbeelden aan toegevoegd worden

  2. Er kan geluid aan worden toegevoegd

  3. Er kan naar een andere presentatie en terug gesprongen worden. 

Voor meer informatie:

Willy Ahlers
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Frans Agterbosch
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Copyright en rechten namen:
W. Ahlers Oldenzaal

Webdesign:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Binnenkort zal er een praktische handleiding op deze site komen om een e-kader te maken. 

Subcategorieën

DMC Firewall is a Joomla Security extension!