Holec

Holec logoDe geschiedenis van Heemaf-Holec Projects (QtecQ). HHG is begin 2003 opgericht om de geschiedenis van heel Holec te bekijken. Het heeft zijn domicilie bij EATON in Hengelo, het Amerikaanse bedrijf dat delen van Holec ( Holec LS, MS, HS en HAT) bezit. In 2006 werd een speciale studie gemaakt van HITEC power protection, in 2006 was het 50 jaar geleden dat de eerste NoBreak werd gemaakt. Dit is een ononderbroken energievoorziening systeem eerst op basis van accubatterijen en later met een inductiekoppeling.

In 2007 volgde de viering van het 100 jarig bestaan van Hazemeyer. Er kwamen klantendagen, een opendag en een reünie. Over de geschiedenis van Hazemeyer werd een film gemaakt. Op de reünie werden zo’n 800 gasten verwelkomd. Op de open dag waren er meer dan 10.000 bezoekers. In 2008 was Heemaf aan de beurt, het was toen toen 100 jaar geleden dat de naam HEEMAF en het bijbehorende logo bestond. Op 4 oktober 2008 was er een grote reunie in het HEIM en in september en oktober een tentoonstelling over de PR van Heemaf. In januari 2009 is de tentoonstelling in het Historisch Centrum Overijssel te zien. 

Uiteindelijk is het de bedoeling alle Holec bedrijven te volgen vanaf hun oprichting tot de huidige situatie welke na de Begemann periode is ontstaan.

 
Bron: Willy Ahlers

 Voor meer historie m.b.t. Holec verwijs ik u naar de website die ik samen met Rudo Hermsen heb opgezet. www.holechistorie.nl

HHG Holec Historisch Genootschap


Opruimen HHG bij Eaton 2012.

Populair

Statistieken

  • Artikelen bekeken hits 238934